La repressió no ens atura! Manifest de la campanya «Mònica absolució! GIE dissolució!»

Gata Àcrata, com a col·lectiu ens adherim a la campanya de «Mònika absolució! GIE dissolució!» en solidaritat a la companya agredida per membres del GIE de Terrassa l’any 2007. Mònika s’enfrontarà el proper 4 de juliol a un judici on li demanen 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Tot el nostre suport amb les que lluiten contra l’estat i el capital, així com els recents casos de repressió com el desallotjament de la masia okupada de Can Piella, les 5 anarquistes preses el passat 15M, les vaguistes encausades del 29M i d’altres que viuen dia a dia els moviments socials combatius.

Manifest de la campanya «Mònica absolució! GIE dissolució!»

Darreres novetats judicials i situació actual

Dos policies municipals de Terrassa, membres de la secció antidisturbis anomenada GIE(Grup d’Intervenció Especial), han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i, subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demana inicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil.
Alhora, Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil.
Això és el que va manifestar el jutjat d’instrucció 3 de Terrassa després d’haver rebut per part del fiscal l’escrit d’acusació a finals de desembre del 2012. Les dues parts van presentar els corresponents escrits de defensa al llarg del gener del 2013, i llavors el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013.

Origen del cas

Els fets van succeir la nit del 12 de maig del 2007 quan, sortint del Kasalet, la Mònica va ser aturada per dos vehicles del GIE. Llavors va ser identificada violentament i posteriorment agredida i detinguda per dos agents per, suposadament, resistir-s’hi. Però l’abús de poder no va acabar aquí, la Mònica va demanar assistència mèdica degut a la agressió i va ser conduïda a Urgències on va ser víctima d’una nova agressió dels mateixos policies dins del propi hospital. Finalment va ser traslladada a comissaria, d’on va sortir el matí següent en llibertat amb càrrecs, acusada d’haver agredit ella als policies que la van detenir i apallissar.

Denúncia policial

De seguida es va presentar una denúncia contra el policies responsables de l’agressió per abús de poder i d’autoritat i també per les lesions sofertes. Aquesta denúncia l’han intentat arxivar diverses vegades, han provat de separar-la del procés contra la Mònica i, fins i tot, han intentat substituir el delicte de lesions per una falta, però finalment ha estat acceptada i els policies hauran d’anar a judici.

Quan la justícia afavoreix als opressors i perjudica als oprimits

L’agressió i pallissa va ser duta a terme per la policia contra la Mònica. No obstant, va ser denunciada per la policia d’haver estat ella l’agressora i els jutjats es van posar del costat del cos policial.
Com hem explicat, des de jutjats han intentat arxivar i entorpir la denúncia contra la policia i alhora li han donat màniga ampla per endarrerir la declaració als agents implicats durant més de 4 anys.
La lentitud judicial ha estat palesa durant tot el procediment demostrant una vegada més que la “justícia” avança lenta o ràpidament segons convingui i segons a qui es persegueixi.

Abusos de poder, impunitat policial i persecució política i judicial

Qualsevol persona pot adonar-se que 2 policies armats i entrenats en defensa personal agredint a una sola persona és un clar abús de poder i d’autoritat. I el fet que hagin passat 6 anys sense data de judici és un clar símptoma de la impunitat que gaudeix la policia. També cal destacar que no és un cas aïllat, sinó que s’han donat diversos casos de violència policial com les càrregues a l’acampada del 15M davant l’ajuntament, l’homicidi del veí de Terrassa Jonathan Carrillo, o la més recent, la càrrega policial a l’Ateneu Candela que va deixar 10 persones ferides. Però el més greu de tot és que hi ha una clara intenció de persecució política ja que la companya agredida és membre i activista dels moviments socials de Terrassa amb una llarga trajectòria de lluita al moviment okupa(en defensa d’un habitatge digne i contra l’especulació)i en la
lluita antifeixista i anticapitalista. I aquest és el veritable motiu: la repressió de la dissidència política i de totes aquelles persones que lluiten per intentar canviar les injustícies que pateix la societat. En aquesta tasca repressora hi participa activament el poder judicial, processant, jutjant i condemnant als que opinen i actuen diferent al sistema establert i absolent o indultant a policies agressors, a polítics mafiosos i corruptes i a banquers estafadors.

Lluita i solidaritat

Fem una crida a la lluita i a la solidaritat de totes aquelles persones, col·lectius i organitzacions a denunciar aquest cas i a participar, col·laborar i difondre els diferents actes que es convoquin. Perquè avui és la Mònica, però demà pot ser qualsevol altra. No podem deixar sense resposta els atacs contra els moviments socials i els seus membres, perquè en definitiva són atacs contra l’organització popular, contra la justícia social i contra la llibertat. I només lluitant, donant la cara, amb el cap ben alt i el puny enlaire aconseguiren vèncer aquest sistema injust, generador d’odi, desigualtats i misèria.

Davant dels fets exposats exigim :

  • L’absolució de la Mònica ja que es tracta d’un judici polític on es vol jutjar el seu activisme i implicació social sota l’acusació d’haver agredit a la policia, quan en realitat va ser ella la víctima d’una agressió policial.
  • Que es procedeixi a la dissolució del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa per ser innecessari i per la seva clara funció de repressió política.
  • Que es suspengui de sou i feina tots els agents implicats en abusos de poder fins que es celebri el judici, i en cas de ser condemnats.
  • Que es faci justícia davant d’aquest i tots els casos de repressió i abusos de poder i no s’endarrereixin més els judicis, que s’actuï contundentment contra els responsables i que s’apliquin condemnes exemplars per tal que aquests casos no es tornin a repetir.
  • Un posicionament públic i clar de l’ajuntament de Terrassa i altres institucions contra aquestes actuacions policials violentes i l’assumpció d’una acusació particular contra els agents acusats en tots els casos.

Acció Autònoma – Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Maig 2013

Per a més informació, la pòdeu trobar a

http://sat-terrassa.cat/gie-dissolucio

This entry was posted in Campanyes, Comunicats, Mònika absolució! GIE dissolució! and tagged , , . Bookmark the permalink.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.